Over mij

Je kan via twee verschillende manieren op mijn site zijn beland. Via vanveenmediaproducties.nl of via omoverteschrijven.nl. Als je via die eerste komt, dan snap ik dat je denkt: ‘Hè, zit ik wel goed’. Ja, dat zit je.

Mijn naam is Mieke van Veen en ik ben journalist, tekstschrijver en redacteur.  Eerder werkte ik als freelancer. Daarvoor schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel en maakte ik een site. Dat beide onder naam van Van Veen Mediaproducties.

Maar ik wilde ook wat anders. Ik wil namelijk ontdekken of het schrijven over van alles en nog wat, zonder rekening te houden met bepaalde ‘regels’, iets voor mij zou zijn. Het lijkt me namelijk erg leuk. Toen ontstond het idee om een blog te beginnen onder de naam: Om over te schrijven. Vandaar het tweede webadres. Of het ook wat voor me gaat zijn, daar ga ik achter komen.

Als kind vond ik verhalen schrijven een van de leukste dingen om te doen. Ik schreef schriftjes vol. Taal boeit mij. Taalfouten kan ik niet niet horen. Zegt iemand: ‘Ik heb meer interesse als hem’, dan verbeter ik automatisch de laatste twee woorden in mijn hoofd naar: ‘dan hij’.

Ik vind taal iets moois en ik ben er het liefst de hele dag mee bezig. Ik schrijf graag achtergrondverhalen, houd ervan om de diepte in te duiken en vind het boeiend om mensen te interviewen en hun verhaal op te schrijven.