Graham laat mensen lachen

Onder het mom van: ‘Schrijf eens een blog over een televisieprogramma’, schreef ik jaren terug drie blogs over drie verschillende televisieprogramma’s. Hieronder de eerste. 

De Ierse komiek Graham Norton, ooit uitgeroepen tot Gay Entertainer of the Year, is de presentator van The Graham Norton Show. Deze talkshow, die sinds 2007 op de Engelse buis is, wordt inmiddels in meerdere landen uitgezonden waaronder in Nederland op Comedy Central.

De show is voornamelijk bedoeld om mensen te entertainen en om mensen te laten lachen. Graham is in zijn manier van presenteren en vragen stellen uniek. Je kunt echt zien dat hij een komediant is. Als hij de fout in gaat, probeert hij zich er op grappige wijze uit te redden. Zoals bij zijn interview met de Amerikaanse acteur Richard Gere. Graham legde Gere situaties voor van, “toen deed je dit en dit”, waarop Gere zei “hoe kom je daarbij”, Graham redde zich hieruit door het grapje te maken dat iemand van de redactie zijn baan kwijt was.

Wat ik vooral zo leuk vind aan deze show, is dat er altijd een muzikant LIVE komt optreden. Geen playback gelukkig, daar kan ik niet zo goed tegen. Ik vond het helemaal leuk toen een van mijn favoriete artiesten kwam optreden: de roodharige Engelse Ed Sheeran. Hij zong live zijn liedje Drunk met enkel en alleen zijn gitaar om hem te begeleiden.

Een vast onderdeel van The Norton Graham Show is de rode stoel waarin bezoekers, die soms helemaal uit Japan komen overvliegen om de show te bezoeken, uit het publiek plaatsnemen en een grappig verhaal vertellen dat ze hebben meegemaakt. Vinden Graham en zijn gasten het daadwerkelijk een grappig verhaal, dan gebeurt er niks, maar raken ze verveeld, dan haalt Graham een hendel over en klapt de stoel achterover. Lachen gegarandeerd.

Wat ik fijn vind aan The Graham Norton Show, is dat Graham van tevoren vertelt welke gasten er die avond in zijn show zijn. Zo kan je gelijk beslissen of je gaat kijken of niet. De talkshow van Graham is vooral bedoeld om mensen te vermaken, dus Graham zal waarschijnlijk een positief en blij effect op mensen hebben, op mij tenminste wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.