Ja, en toen

Ik zit al een tijdje met het idee in mijn hoofd om voor mezelf een soort van blog te beginnen waar ik kan schrijven wat ik wil. Schrijven is wat ik doe voor mijn werk en dat voelt soms best als een verplichting. Terwijl het me juist ook leuk lijkt dat ik een keer kan schrijven over alles wat ik wil, zonder daarbij rekening te hoeven houden of ‘iets wel kan’.

Maar waar ga je dan over schrijven? Als, in principe, alles mag, zijn de mogelijkheden ook eindeloos. Wat het ook weer lastig maakt. Ik wil mezelf niet te veel verplichtingen opleggen. Dus niet: je moet elke week iets publiceren of je stukjes (blogs/columns/artikelen, geef het beestje een naam), moeten per se zoveel woorden bevatten. Want het doel is namelijk schrijven omdat ik het wil, niet omdat het moet (ja, ik weet dat dit als een bekende reclameslogan klinkt).

Mijn website heb ik nu zo goed als naar mijn smaak ingericht, ik heb een tweede naam bedacht, naast Van Veen Mediaproducties, is mijn site nu ook te vinden via ‘Om over te schrijven’, maar mijn site ‘moet’ ook gevuld worden natuurlijk. Er valt al genoeg te lezen over wat ik héb geschreven, maar ik wil ook nieuwe content. Daarvoor heb ik, gelukkig, verschillende ideeën.

Er zal denk ik niet gelijk een lijn in mijn publicaties te vinden zijn. Behalve dan de overeenkomst dat ze allemaal door mij geschreven zijn. Maar dat vind ik ook fijn. Geen verplichtingen. Gewoon schrijven wat ik wil. Dat zeg ik nu wel heel stoer, maar dat vind ik ook wel lastig. Het is ook wel een drempel die ik over moet om het daadwerkelijk ook op te schrijven en dan ook aan anderen te laten lezen. Vooral dat laatst is wel een dingetje. Wat gaat men ervan denken?

Soms moet je een gok wagen. En dat is wat ik nu doe. En blijkt toch dat het niks voor mij is, dan stop ik er gewoon weer mee. Dus ja, en toen. Toen was daar mijn eerste blog (deze die je nu leest) en er zullen er meer volgen. En die zullen gaan over onderwerpen waarvan ik denk: dat is leuk om over te schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *