Het mysterie van de brievenbusstickerplakker

‘Een gebeurtenis die je niet begrijpt’, de definitie van een ‘mysterie’ volgens Google. En dat is wat er zich onlangs afspeelde op mijn brievenbus. En dan wel omtrent de sticker die aangeeft of je al dan niet reclame en/of huis-aan-huisbladen wilt ontvangen. Schrijf je daar een blog over? Ja!

Het begon op een gewone doordeweekse dag toen ik wilde kijken of ik ook post in mijn brievenbus had. Aangekomen bij het grijze object kwam ik erachter dat mijn ja-nee-sticker verdwenen was. Nou vond ik dat niet zo vreemd, want dat gebeurde wel vaker.

Vaak kwam dat door een postbode die nog niet zo goed was in zijn werk en niet de post in mijn brievenbus kon doen zonder daarmee, op een of andere manier, mijn sticker mee te nemen. Maar soms was-ie ook gewoon nergens meer te bekennen.

Het begon alleen ietsiepietsie vreemd te worden toen ik de volgende dag weer ging checken of er post was en zag dat er een nee-nee-sticker op mijn brievenbus was geplakt. Maar niet door mij. Misschien wilde iemand iets goeds terug doen omdat-ie per ongeluk de vorige sticker eraf had gehaald. Dat kan.

Ik wil wel graag de krant ontvangen waar ik voor schrijf, dus ik haalde die, misschien goedbedoelde, sticker eraf. Zat dat ding er 24 uur later weer op. Hoe dan?

Nog een keer de sticker verwijderen, hielp ook niet. Het plaksel zat de volgende dag weer vrolijk op mijn brievenbus. Zelfs toen ik ’s avonds het gevaarte verwijderde, zat het er de volgende ochtend gewoon weer alsof-ie nooit weg was geweest. Hoe dan??

Het werd pas echt bizar toen ik er bij het afhalen van de sticker achterkwam, dat het plakplaatje bevestigt was met secondelijm!! Waarom?? Waarom zou je dat doen? Om Nielson maar even te quoten.

Wie doet nou zoiets? Een folderbezorger die minder folders in zijn fietstas wil? Iemand die als hobby stickers plakken heeft? Een saboterende buurman? En dan ook: hoe kom je aan zoveel nee-nee-stickers? Wie heeft daar nou een voorraad van?

Zóveel vragen en nul antwoorden.

Het rare was, toen ik zelf een nieuwe ja-nee-sticker ophaalde en die op mijn brievenbus plakte, was de hele nee-nee-sticker-rel voorbij. Sindsdien houdt de brievenbusstickerplakker zich namelijk koest.

Zo actief als hij opeens was, zo plotseling is de rust ook weer wedergekeerd. Maar voor hoelang? Wat als mijn ja-nee-sticker weer verdwijnt, komt-ie dan terug? Het is raar. En niet te begrijpen. Echt een mysterie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.